:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,765,517
Активни 216
Страници 13,140
За един ден 1,302,066
ОПАСЕН ЧАР

Скорпион вкъщи? Ужас!

Снимка: Ройтерс
Малцина се осмеляват да си отглеждат такъв домашен любимец. И с право. Все пак скорпионите, също както отровните тарантули, не са сред най-безобидните същества на планетата. Те са предизвикателство дори за опитните тераристи. Така че не бързайте да си вземате подобна гадинка в жилището, колкото и да ви се иска. Подобен експеримент може да бъде и фатален!

Ако все пак сте решили твърдо да притежавате скорпион, то непременно потърсете помощта на терарист, който има опит именно в отглеждането на такива земни твари. При това е важно да се консултирате далеч преди да вземете животинката в дома си.

По принцип скорпионите се отглеждат в здраво (!!!) затворени инсектариуми. Дъното се покрива с пясък и дребни камъчета. Слагат се и няколко по-едри, както и клони, тъй като скорпионът обича през деня да се крие на тъмно. В никакъв случай инсектариумът не се поставя до прозорец или на пряка слънчева светлина. Най-доброто място за него е и най-тъмният ъгъл в жилището. Също така не бива да бъде до парното, тъй като скорпионите не обичат прекалената жега, колкото и странно да звучи. Храната им е предимно паяци, живи насекоми и други подобни.
 
А някои въобще не се страхуват от отровните им жила.
3395
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД